Belkin heeft na de vijftiende etappe van de Ronde van Spanje nog maar vier renners in koers, maar de Nederlandse ploeg houdt hoop dat dagsucces mogelijk is in de derde week.

Belkin verloor zondag in de langste rit van de Vuelta sprinter Graeme Brown. Daardoor heeft de ploeg alleen Bauke Mollema, Juan Manuel Gárate, David Tanner en Robert Wagner nog over.

Dit verandert niets aan de motivatie, zo verzekerde ploegleider Merijn Zeeman op de website van Belkin. "We blijven ondanks alle tegenslagen kijken naar onze mogelijkheden. We zijn nog hartstikke gemotiveerd."

“Natuurlijk is het een tegenvaller dat we Graeme kwijt zijn. Hij heeft vandaag geknokt voor wat hij waard was, maar hij had geen schijn van kans. Voor een renner als hij, een pure sprinter, was het een enorm zware rit met al die hoogtemeters."

Zeeman zag dat zijn kopman Mollema, die vrijdag nog derde werd, maar zondag als 86e finishte op bijna dertig minuten, nog voldoende kracht over heeft. "Bauke voelt zich prima. Hij heeft zich vandaag bewust gespaard."

Mollema zelf bevestigde die lezing na de rit naar Peyragudes. “Ik heb in het begin geprobeerd mee te zitten, maar helaas lukte dat niet. Toen ik door had dat de ontsnapping zou wegblijven, heb ik geprobeerd krachten te sparen. Ik voel me nog redelijk goed, al was het vandaag erg lang en zwaar."