Donderdag 6 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Lars Boom

Boom net geen leider Eneco Tour

Titelverdediger Lars Boom heeft zich woensdag in de top van het klassement van de Eneco Tour gemeld. De Belkin-renner werd derde in de derde etappe.
Door NUsport

De Brabander hoopte met een demarrage in de slotkilometer de ritzege te pakken, maar werd voorbijgestreefd door Zdenek Stybar en Maximiliano Richeze.

De eerste etappe op Nederlandse bodem ging over ruim 187 kilometer van Oosterhout naar Brouwersdam en werd door de harde wind gekenmerkt door waaiers. Van de vier koplopers had Jelle Wallays de langste adem, maar de Belg strandde op ruim tien kilometer van de finish.

Boom staat nu tweede in het algemeen klassement op een seconde van Arnaud Démare, die dinsdag de tweede etappe won. Stybar staat derde op drie tellen. Mark Renshaw, de teamgenoot van Boom die de openingsrit won, staat met dezelfde tijd vierde.

De vierde etappe in de Eneco Tour start donderdag in de Belgische plaats Essen, waarna het peloton snel de grens met Nederland oversteekt. Na 170 kilometer ligt de finish in de Brabantse plaats Vlijmen, de thuishaven van Boom.


Lees meer over:

Lars BoomEneco Tour

Aanbevolen artikelen