Maandag 3 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Alberto Contador

Saxo-Tinkoff op 19 augustus naar CAS

Het internationaal sporttribunaal CAS zal de zaak die Team Saxo-Tinkoff tegen de licentiecommissie van de wielerunie UCI heeft aangespannen op maandag 19 augustus behandelen.
Door NUsport

Dat maakt het CAS op de website bekend.

De Deense equipe is het niet eens met de regel dat renners die terugkeren van een dopingschorsing in hun eerste twee jaar na hun comeback geen World Tour-punten kunnen halen voor het team.

Mede op basis van de World Tour-ranking wordt bepaald of een ploeg een licentie krijgt voor de elitecategorie in het wielrennen.

Bij Team Saxo-Tinkoff tellen de punten van Alberto Contador niet mee. De Spanjaard keerde in augustus 2012 terug na een dopingschorsing.

Hoewel hij dit seizoen slechts één zege boekte en in de Tour de France teleurstellend als vierde eindigde, heeft Contador wel 252 punten gepakt. Met deze punten erbij zou Team Saxo-Tinkoff vierde staan in het klassement in plaats van elfde.

"Het is een onbegrijpelijke regel", verzuchtte manager Bjarne Riis van Team Saxo-Tinkoff vorig jaar. "Stel je voor dat Lionel Messi wordt geschorst en dat zijn doelpunten niet meer meetellen voor FC Barcelona als hij terugkeert."


Lees meer over:

Alberto ContadorBjarne Riis

Aanbevolen artikelen