Maandag 3 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Mark Renshaw

Renshaw bezorgt Belkin ritzege in Eneco Tour

Mark Renshaw heeft maandag de eerste etappe van de Eneco Tour gewonnen.
Door ANP/NUsport

De Australiër uit de Nederlandse Belkin-ploeg verraste het peloton met een demarrage in de slotkilometer en hield stand tot aan de finish. De rit ging volledig over Belgisch grondgebied van Koksijde naar Ardooie over 175 kilometer. 

De Duitser André Greipel (Lotto-Belisol) won twee seconden achter Renshaw de sprint van het peloton. De Italiaan Giacomo Nizzolo (RadioShack) finishte als derde. De Brit Bradley Wiggins (Team Sky) kon het hoge tempo in de eindfase niet volgen en verloor meer dan drie minuten.

Ook dinsdag is de Eneco Tour nog in België; de tweede rit gaat van Ardooie naar Vorst-Brussel. Daarna volgen enkele 'Nederlandse' etappes.

Slagter

De winst van Renshaw was niet het enige succes voor Belkin. In de Tour de l'Ain is Tom-Jelte Slagter de nieuwe leider. Hij nam de gele trui over van de Italiaan Fabio Felline door in de lastige derde etappe tweede te worden.

Slagter moest na een rit van Izernore naar Lélex Monts-Jura met een aantal pittige beklimmingen de zege aan zijn Spaanse ploeggenoot Luis Léon Sanchez laten. Het verschil was een seconde.

Wout Poels, die twee jaar geleden in Lelex zegevierde, finishte op 2.13 als tiende. Marc Goos kwam als dertiende boven met iets meer dan drie minuten achterstand.

Sanchez was in de slotklim onbetwist de sterkste en hief de armen op de streep ten hemel. Achter zijn rug vierde Slagter de zegetocht van Belkin mee. Hij bleef de Fransen Romain Bardet en John Gadret voor.

In de algemene rangschikking heeft de 24-jarige Groninger, die volgend seizoen in Amerikaanse dienst rijdt bij Garmin-Sharp, vier tellen voorsprong op Sanchez.

De Fransman Stéphane Rossetto moet dinsdag in de vierde en laatste etappe twintig seconden goedmaken.


Lees meer over:

Eneco Tourbelkin

Aanbevolen artikelen