Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Thor Hushovd

Hushovd onttroont Van Hummel

De Noor Thor Hushovd heeft vrijdag Kenny van Hummel afgelost als leider in de Arctic Race of Norway.
Door ANP

De 35-jarige coureur van BMC schreef in eigen land de tweede etappe van de vierdaagse rittenkoers op zijn naam, een rit over bijna 160 kilometer met start en finish in Svolvaer.

Van Hummel, donderdag winnaar van de eerste etappe, kwam als vierde over de streep en greep daardoor naast de bonificatieseconden.

Hushovd nam door zijn zege de leiding in het algemeen klassement over van Van Hummel, die op drie seconden nog wel tweede staat.

De Belg Tom Van Asbroeck, in de etappe van vrijdag tweede achter Hushovd, staat derde op zeven seconden. Jetse Bol van de Belkin-ploeg liet zich wederom van voren zien in de sprint, hij finishte in Svolvaer als zesde. Een dag eerder was Bol vijfde geworden.

Valpartij

Bij een heftige valpartij in de slotfase van de etappe, veroorzaakt door een langzaam rijdende motorcoureur waardoor het peloton tijdens de afdaling in een tunneltje ineens hard in de remmen moest, kwamen onder anderen Ramon Sinkeldam (Argos-Shimano) en de Noorse renner Lars Petter Nordhaug (Belkin) hard ten val.

Beiden liepen verwondingen in het gezicht op. Naar verwachting kan zowel Sinkeldam als Nordhaug zaterdag gewoon weer van start gaan.


Lees meer over:

Ronde van Noorwegen

Aanbevolen artikelen