Christophe Riblon heeft zondag de tweede etappe in de Ronde van Polen gewonnen, een zware bergrit. De Fransman van AG2R kwam als eerste boven in het Italiaanse Passo Pordoi.

Op een minuut achter hem kwam Thomas Rohregger (Radioshack-Leopard) over de streep. De 23-jarige Oostenrijker Georg Preidler van Argos-Shimano kwam als derde boven.

Pieter Weening (Orica-Greenedge) werd op de zesde plaats de beste Nederlander. De Fries moest 1.38 toegeven op de winnaar in de rit van Marilleva Val di Sole naar Passo Pordoi over 206 kilometer.

In het algemeen klassement is Rafal Majka nu de beste. De Pool loste Diego Ulissi af. De Lampre-Merida-renner won zaterdag de eerste rit, maar moest zondag lossen uit de groep met alle favorieten. Majka werd vijfde op 1.35.

Riblon, die in de Tour de France de etappe naar Alpe d'Huez won, staat derde op zes seconden, nog achter de Colombiaan Sergio Henao, die vier tellen toegeeft. Weening is vierde op zeven seconden.

De eerste twee etappes van de Ronde van Polen werden in Italië verreden. Na een verplaatsing volgt dinsdag de derde rit in Polen.