Als het aan directeur Christian Prudhomme van de Tour ligt, komt er geen Ronde van Frankrijk voor vrouwen.

Onder anderen Marianne Vos pleitte met een petitie voor het evenement. Prudhomme vindt het voorstel echter 'niet praktisch' en 'ongetwijfeld niet realiseerbaar', meldde hij vrijdag tegen het Belgische Sporza.

De tourbaas is niet blij met de werkwijze van Vos en haar collega's, die bijval kregen van het Britse parlementslid Harriet Harman. Zij had via een open brief een voorstel gelanceerd.

"Het was beter om een gesprek met ons aan te gaan in plaats van een petitie op te starten of ons een open brief te bezorgen'', zei Prudhomme.

"We staan open voor alles en vrouwenwedstrijden zijn natuurlijk erg belangrijk. Maar de Tour is een enorme machine, die we niet steeds groter kunnen maken. Dat is onmogelijk.''

Olympisch en wereldkampioene Vos startte medio juli samen met haar collega's Emma Pooley, Kathryn Bertine en Chrissie Wellington een petitie om tourorganisator ASO te overtuigen van de wenselijkheid van een Ronde van Frankrijk voor vrouwen.

De petitie is inmiddels door bijna 80.000 mensen ondertekend. De ASO, die tot 1989 een Tour voor vrouwen organiseerde, staat in tegenstelling tot Prudhomme wel positief tegenover het plan.