Argos-Shimano heeft drie Nederlanders opgenomen in de voorselectie voor de Vuelta, die op 24 augustus van start gaat in Vilanova de Arousa.

De Nederlandse formatie maakte vrijdag bekend dat Koen de Kort, Ramon Sinkeldam en Tom Stamsnijder mogen hopen op deelname aan de laatste grote ronde van het jaar.

Argos laat de Duitse topsprinters Marcel Kittel, die vier Touretappes won, en John Degenkolb in ieder geval thuis. Dat komt ongetwijfeld door de vele bergritten in de Vuelta.

Nikias Arndt, Warren Barguil, Will Clarke, Johannes Fröhlinger, Thierry Hupond, Reinardt Janse van Rensburg, François Parisien, Tom Peterson, Georg Preidler completeren de voorselectie, die uit twaalf renners bestaat.

Uiteindelijk mag Argos negen renners afvaardigen naar Spanje. De Kort en Fröhlinger zijn de enige renners in de voorselectie die ook de Tour de France reden. Daar boekte Argos met Kittel het grootste succes van de ploeg tot nu toe.

Talenten

De voorlopige uitverkiezingen van Stamsnijder en De Kort zijn opvallend. De eerste maakt zaterdag pas zijn rentree in de Clasica San Sebastian na een gebroken schouderblad. De Kort reed naast de Tour ook al de Giro d'Italia en staat dus op de nominatie om drie grote rondes in een jaar te rijden.

Ploegleider Christian Guiberteau benadrukt dat Argos voor dagsucces gaat in Spanje. "We jagen op een ritzege met een sterke selectie waarin veel jonge renners voor de eerste keer meedoen aan een grote ronde", aldus de Fransman.

Algemeen manager Iwan Spekenbrink benadrukt dat talentontwikkeling belangrijk is voor de ploeg in de Vuelta. "Onze talenten hebben zich goed ontwikkeld dit jaar en verdienen deze plek. De Vuelta dient het heden en de toekomst."