Bauke Mollema hoopt zondag op weg naar Mont Ventoux hetzelfde te kunnen laten zien als in de Pyreneeën: "Bij de favorieten blijven en als de benen goed zijn, kan ik misschien wel meer laten zien."

Door Anne Joldersma

De nummer twee van het algemeen klassement beseft dat dat ook afhankelijk is van wat rivalen Chris Froome en Alberto Contador laten zien.

"De laatste vijf, zes kilometers op de Ventoux zijn loodzwaar en daar is het vrij open. De wind kan dus ook nog een rol spelen. Ik moet ervoor zorgen dat ik daar mee ben."

"Maar het is een lange etappe vandaag, afgesloten met een lange en zware klim, dus ik moet niet zomaar met de krachten gaan smijten."

Mollema stelt dat de lange aanloop naar de slotklim en het grote aantal kilometers geen probleem behoren te zijn. "Die afstand is niet erg. Ik heb de laatste jaren ook een aantal goede klassiekers gereden. Ik kan dat dus aan. Ik denk dat andere renners daar misschien meer moeite mee gaan hebben."

Mollema hoopt op de steun van de Nederlandse fans. "Ik verwacht dat er wel een paar zullen staan. Maar in de Alpen zal het straks helemaal oranje zijn. Dat geeft ons een grote morele steun."

De rit van zondag leidt het peloton over 242,5 kilometer naar Mont Ventoux. Op ruim twintig kilometer van de meet wordt de voet bereikt van de roemruchte berg, die een gemiddeld stijgingspercentage van 7,5 procent kent.

Bekijk alle klassementen

Lees alles over de Tour op onze special