Grégory Rast heeft donderdag de zesde etappe gewonnen van de Ronde van Zwitserland. Voor eigen publiek was de Zwitser de beste van een kopgroep van vier man.

Op enkele seconden van de renner van RadioShack werd de Australiër Matthew Hayman tweede. De Rus Alexander Kolobnev kwam als derde over de streep.

In de etappe die voerde over ruim 186 kilometer van Leuggern naar Meilen kreeg Rast samen met Hayman, Kolobnev en Bert Grabsch de zegen van het peloton. De voor het klassement ongevaarlijk renners hadden op de streep bijna elf minuten voorsprong op het pak.

In de slotfase deelde Grabsch wat speldenprikjes uit, maar een gat wist de Duitser niet te slaan. Dat lukte Rast bij het ingaan van de laatste kilometer wel. De Zwitser hield stand en boekte zo zijn eerste zege van het jaar.

"Die laatste kilometer leek wel eindeloos. Ik was verbaasd toen ik het 500 meterbord zag, want ik dacht dat ik veel dichter bij de finish was'', reageerde Rast na afloop. "We reden vandaag vlak bij mijn huis, ik ken deze wegen als mijn broekzak. Ik probeer al tien jaar een etappe te winnen in eigen land en vandaag is dat me eindelijk gelukt. Wat een fantastisch gevoel.''

Koninginnenrit

Peter Sagan won op ruime achterstand de sprint van het peloton, voor John Degenkolb.

Een andere Zwitser, Matthias Frank, behield de leiding in het algemeen klassement. Bauke Mollema is de beste Nederlander in het klassement op 1.08 van Frank. Vrijdag is de koninginnenrit in de Ronde van Zwitserland.