Theo Bos heeft donderdag de tweede etappe van de Ster ZLM Toer gewonnen. De Blanco-renner was in de straten van Breda de snelste in de massasprint.

Bos troefde grote namen André Greipel en Mark Cavendish af in de Brabantse stad. Zijn teamgenoot Robert Wagner, die woensdag de proloog won, behoudt de leiderstrui.

Bos maakte deel uit van een kopgroep van 26 man die ruim drie minuten voorsprong had op het peloton. Lars Boom, nummer twee in het klassement, probeerde in de slotfase nog weg te komen. Zijn vluchtpoging met de Belg Jürgen Roelandts strandde op drie kilometer van de streep.

Greipel en Cavendish bereiden zich in de Nederlandse rittenkoers voor op de Tour de France. Bos maakt geen deel uit van de voorselectie van Blanco voor de ronde die over ruim twee weken van start gaat op Corsica. Het peloton van de Ster ZLM Toer trekt vrijdag naar Limburg voor de heuvelachtige derde etappe.

Bewijzen

Bos staat volledig achter die beslissing om niet af te reizen naar Frankrijk. ''De Tour de France is toch echt een heel andere wedstrijd. Ik moet mezelf eerst nog bewijzen in de Giro of de Vuelta voordat ik daar echt klaar voor ben'', liet de sprinter weten.

Volgens Bos speelde Blanco het spel slim in Breda. ''Door een aanval met Boom en Robert Wagner in de finale moest Argos hard werken. Ook de ploeg van Cavendish had al veel gegeven onderweg. Hierdoor liep de voorbereiding voor deze teams niet ideaal. Ik besloot van ver de sprint aan te gaan en uit de rug van de anderen te komen. En nu ben ik gewoon heel blij dat ik deze mannen hier vandaag geklopt heb."