Het is nog niet zeker dat Pat McQuaid door de Zwitserse wielerbond wordt voorgedragen voor een nieuwe termijn als voorzitter van de UCI.

Enkele leden van de bond willen de nominatie terugdraaien. "We hebben een klacht gekregen van drie leden", aldus een woordvoerder tegen L'Equipe.

Een tribunaal zal nu oordelen over de voordracht van McQuaid. Het is nog onduidelijk wanneer dit gebeurt.

McQuaid zocht zijn toevlucht tot Zwitserland, het land waar hij woont, nadat de Ierse wielerbond twijfelde of het een nieuwe ambtstermijn voor de bestuurder zou steunen.

De Ier McQuaid woont sinds 2005, het jaar waarin hij werd verkozen tot voorzitter van de UCI, in Zwitserland, waar het UCI is gehuisvest.

Volgens de reglementen moet een voorzitter voorgedragen worden door de eigen bond of het land waar de persoon woonachtig is.

Na de dopingzaak rond Lance Armstrong kreeg McQuaid veel kritiek. De UCI zou te weinig hebben gedaan in de strijd tegen verboden middelen.

De verkiezing van een nieuwe voorzitter van de UCI wordt in september gehouden. In de persoon van de Brit Brian Cookson is er reeds één tegenkandidaat opgestaan.