Robert Wagner heeft woensdagavond in Goes de proloog van de Ster ZLM Toer gewonnen. De Duitse wielrenner uit de Blanco-ploeg legde de acht kilometer af in 9 minuten en 39 seconden. 

Daarmee bleef hij teamgenoot Lars Boom drie seconden voor. De Zweed Tobias Ludvigsson finishte als derde.

Wagner en Boom hadden geluk op nog op een vrijwel droog parcours te kunnen rijden. Halverwege de wedstrijd ging het regenen en werd het wegdek steeds gladder.

Toch had Wagner niet gedacht dat hij mee zou doen om de prijzen. ''Op top tien had ik gehoopt, maar dit overtreft al mijn verwachtingen. Al had ik nog liever gewonnen onder gelijke omstandigheden, maar aan de andere kant hadden de andere teams ook naar de weersverwachtingen kunnen kijken.''

De Duitser denkt niet dat hij nu een andere rol krijgt. ''Mijn plan hier is de sprints aantrekken voor Theo Bos. In het klassement is Lars Boom onze man. Daaraan hoeft van mij niets te veranderen."

Boom heeft van de vijfdaagse etappekoers door Zuid-Nederland, met een uitstapje naar België, een doel gemaakt. ''Ik werd vorig jaar tweede in het eindklassement en het terrein ligt me goed. Bovendien wil ik in deze fase van het seizoen, vlak voor de Nederlandse kampioenschappen, goed zijn. Dat hoop ik de komende dagen te tonen."