Het verraste Jan Ullrich niet dat alle details van het jarenlange dopinggebruik van Lance Armstrong vorig jaar op straat kwamen te liggen.

De Amerikaan, jarenlang de rivaal van Ullrich in de Ronde van Frankrijk, zag zich begin dit jaar genoodzaakt om toe te geven dat hij met behulp van verboden middelen zeven keer de Ronde van Frankrijk had gewonnen.

"Armstrong heeft te veel vijanden gemaakt", aldus Ullrich in Sport Bild. "Hij wilde altijd de baas zijn, hij was genadeloos voor iedereen in zijn omgeving. Ik wil niet dat er iets slechts met iemand gebeurt, maar ik wist gewoon dat hij er niet mee weg zou komen."

Volgens de Tourwinnaar van 1997 heeft de zaak-Armstrong het wielrennen enorme schade berokkend. "Zeker in Duitsland. Ik weet dat Alpecin plannen had om een project te beginnen met jonge Duitse renners. Die werden opgegeven na de hele zaak."

Ullrich heeft nog nooit rechtstreeks toegegeven dat hij doping heeft gebruikt. "Ik heb fouten gemaakt, maar ik ben geen slecht persoon. Uiteindelijk was ik blij dat ik werd geschorst. Ik wilde er gewoon een punt achter zetten en een nieuw leven beginnen."