Chris Froome richt zich niet alleen dit seizoen, maar ook de komende jaren op de Ronde van Frankrijk.

Dat zegt de renner van Team Sky woensdag in The Times.

"Ik heb bepaalde doelstellingen en één daarvan is dat ik de komende zes, zeven jaar voor de Tour de France wil gaan. Elk jaar strijden voor de gele trui. En dat doe ik niet om bekend te worden of om erkenning te krijgen."

Froome (28) vindt het jammer dat zijn ploeggenoot Bradley Wiggins wegens een blessure ontbreekt in de Ronde van Frankrijk. Vorig jaar eindigde Froome als tweede in de Tour achter winnaar Wiggins nadat hij in de bergen zichtbaar moest inhouden voor zijn kopman.

"Met Bradley erbij hadden we het gevoel gehad: 'we hebben de titelverdediger in huis, iedereen heeft respect voor ons'. Maar het is ook goed dat de druk van de media nu minder is."

Froome begint op zaterdag 29 juni als een van de favorieten aan de Tour na zijn overtuigende overwinning in het Critérium du Dauphiné.

"Als er renners echt de bergen op gevlogen waren, dan voel je dat je in de problemen komt. Katoesja zette ons wel op bepaalde momenten onder druk, maar daarna verdwenen ze weer. Alberto Contador demarreerde ook, pakte twintig meter, maar daarna werd hij weer teruggepakt. Dat gaf een heel goed gevoel."

Froome heeft besloten om het Brits kampioenschap op de weg te laten schieten. Zijn eerstvolgende wedstrijd is de eerste etappe in de Ronde van Frankrijk.