Alberto Contador zal tijdens de Tour de France in de strijd om het geel op meer renners letten dan alleen Chris Froome.

"Tejay van Garderen is een van de besten dit jaar. Hij is nog steeds erg jong en hij kan op ieder moment de laatste stap naar de top zetten. Hij kan de Tour winnen", zegt de Spanjaard tegenover Sportweekend.

Naast Van Garderen en Froome noemt Contador ook Cadel Evans, Alejandro Valverde en Jurgen Van den Broeck als kandidaten voor de winst in de honderdste Ronde van Frankrijk.

Met de suggestie dat Froome er na zijn eindzege in het Criterium du Dauphiné het best voor staat, is Contador het oneens. "De vraag wie de Tour zal winnen, zal pas tijdens de Tour worden beantwoord. Ik denk dat we allebei in topconditie zijn en een hoog niveau zullen halen in de tijdrit", zegt hij.

Volgens Contador zijn er sowieso weinig verschillen tussen de Brit en hem. "In de bergen zijn we gelijkwaardig aan elkaar en daar zullen we het uit moeten vechten", aldus de renner van Saxo Bank-Tinkoff.

Ondanks dat hij geen rol speelde in de strijd om de eindzege kijkt Contador tevreden terug op de Dauphiné. "Het resultaat is van secundair belang. Het ging iedere dag beter. Ik zal niet zeggen dat ik beter ben dan in de voorgaande jaren, maar in ieder geval ook niet minder."

Mocht het Contador lukken om de Tour te winnen, dan betekent dat officieel zijn derde zege. Zelf ziet hij dat echter anders. "Die ene in 2010 behoort mij toe, ook als het niet langer zo in de boeken staat."