Bradley Wiggins mist mogelijk de Tour de France. De winnaar van de Ronde van Frankrijk van 2012 kan momenteel niet voluit trainen door een ontsteking aan zijn linkerknie.

"We houden zijn situatie goed in de gaten", vertelt teammanager Dave Brailsford van Team Sky aan The Guardian. Het is nog onduidelijk wanneer de renner van Sky weer op honderd procent kan trainen.

De knieblessure van Wiggins zou geen overblijfsel zijn van een val in de Ronde van Italië. De 32-jarige Brit moest uiteindelijk opgeven in de Giro wegens een zware verkoudheid. Op dat moment was hij het zicht op een podiumplaats al verloren.

Het kan voor het eerst sinds 2008 worden dat de titelverdediger ontbreekt bij de start van de Ronde van Frankrijk. Vijf jaar geleden schitterde Alberto Contador door afwezigheid omdat zijn toenmalige ploeg Astana niet werd uitgenodigd.

Wiggins kondigde begin deze maand aan dat hij graag opnieuw de Tour wil winnen, hoewel Team Sky van plan is om met Chris Froome als kopman te beginnen aan de honderdste editie van de Ronde van Frankrijk.

Rampjaar

2013 dreigt zo een rampjaar te worden voor Wiggins, die afgelopen jaar naast de Tour onder meer de olympische gouden medaille op de tijdrit won en zegevierde in het Critérium du Dauphiné en Parijs-Nice.

Eind vorig jaar erkende Wiggins dat hij het moeilijk had met alles wat er op hem was afgekomen na zijn succesvolle seizoen. Pas halverwege november begon hij te trainen voor het nieuwe jaar.

De Tour de France gaat op zaterdag 29 juni van start.