Chris Froome won dit seizoen al de Ronde van Oman, het Critérium International en de Ronde van Romandië, maar het beste moet volgens de Brit nog komen.

"Ik heb niet het gevoel dat ik mijn beste vorm al heb gehad. Het gaat goed, maar ik ben nog niet echt aan het vliegen", aldus Froome tegen de London Evening Standard.

"Ik voel dat het beter gaat, maar ik heb nog een paar weken richting de Tour. Er is nog ruimte voor verbetering."

Froome, die definitief boven Bradley Wiggins is verkozen als kopman van Sky in Frankrijk, waakt voor onderschatting bij zijn ploeg. "Mensen waren een beetje verbaasd door hoe gemakkelijk het vorig jaar ging."

"Mensen praten over dat we kunnen kiezen wie er wint dit jaar en dat we zeker eerste en tweede worden. Afgelopen jaar hadden we het makkelijk qua concurrentie en geluk. Het is interessant om te zien wat er gebeurt als de dingen niet goed lopen voor ons."

Froome ziet Alberto Contador als zijn grootste concurrent in de Ronde van Frankrijk. "Hij weet wat het is om een grote ronde te winnen. Momenteel valt hij misschien niet zo op, maar ik weet zeker dat hij hard aan het trainen is in Spanje."