Alberto Contador begint zondag vol goede moed aan het Critérium du Dauphiné. De klimmer van Saxo-Tinkoff heeft de afgelopen maand hard getraind na een voorseizoen waarin hij twee keer werd verslagen door Chris Froome, in de Ronde van Oman en de Tirreno-Adriatico.

"Mijn vorm verbetert snel, mijn benen voelen goed. Ik ben niet bang voor Froome of Bradley Wiggins", toont Contador zich strijdlustig in gesprek met Cadena Ser.

"Froome presteert al twee jaar heel goed. Hij heeft een goede kans om een grote ronde te winnen als het team voor hem werkt."

Contador is ervan overtuigd dat Froome's ploeggenoot Wiggins over een maand ook van start gaat in de Tour de France, de problemen waarmee de Brit in de Giro d'Italia kampte ten spijt.

"Als titelverdediger zal hij ongetwijfeld van de partij willen zijn. En ik weet zeker dat hij 99 procent van zijn topniveau haalt, aangezien hij vroeg afstapte in de Giro."

In de aanloop naar de Dauphiné trainde Contador veel in de Franse Alpen. "Ik ben er klaar voor. Deze editie is niet zo geschikt voor tijdrijders. Er is wel een tijdrit, maar daar zit ook een klim in. De aankomsten bergop moeten me liggen."