De Franse wielrenner Sylvain Georges is bij een dopingcontrole in de Giro d'Italia positief bevonden op het gebruik van Heptaminol, dat tot de groep stimulantia behoort.

Dat maakte de internationale wielerunie UCI woensdag bekend. De (urine)controle vond plaats op 10 mei na de etappe met aankomst in Pescara.

De renner van AG2R is woensdag niet van start gegaan in de elfde rit. In het klassement speelde de Fransman met een 81e plaats op ruim een uur van rozetruidrager Vincenzo Nibali geen rol van betekenis.

Georges (29) heeft het recht om een contra-expertise aan te vragen. Vanwege de aard van het product is de renner nog niet geschorst.

Zijn palmares is vrij karig. De Fransman won vorig jaar wel een etappe in de Ronde van Californië. Dit seizoen werd hij tweede in de eendagskoers Parijs-Camembert.

Ubeto Aponte

De UCI laat verder weten dat Miguel Ubeto Aponte voorlopig geschorst is. De Venezolaanse renner werd half april tijdens een 'out-of-competition' test betrapt op het verboden middel GW1516.

De schorsing blijft van kracht tot Ubeto Aponte zich voor verhoor heeft gemeld bij de wielerbond in zijn land. De Zuid-Amerikaan rijdt voor Lampre.