Jeff Vermeulen heeft dinsdag de eerste etappe van Olympia's Tour gewonnen.

In de sprint van een groep van 37 renners in de straten van Hoofddorp was de renner van Metec net iets sneller dan Wim Stroetinga (tweede) en Wouter Wippert (derde).

Klassementsleider Coen Vermeltfoort - winnaar van de proloog op maandag - behield zijn leiderstrui, maar kende wel enkele benauwde momenten toen een kopgroep met onder meer Dylan van Baarle veertig seconden voorsprong wist te nemen met nog vijftig kilometer voor de boeg.

In de laatste vijf kilometer wist Vermeltfoort weer aansluiting te krijgen en behaalde hij uiteindelijk dankzij bonificatieseconden ook nog een ruimere marge op zijn concurrenten.

Vermeulen zat al mee met de zeventien leiders en bleek in Hoofddorp - waar hij ook vorig jaar won - de snelste van de eerste groep renners.

Ideaal

''Mijn ploeggenoot Peter Koning probeerde het nog solo in de laatste kilometers, waardoor de andere teams nog even flink aan de bak moesten. Voor mij ideaal, ik kon uiteindelijk profiteren van hun werk."

Klassementsleider Vermeltfoort zei na afloop even bang te zijn geweest om zijn leiderstrui kwijt te raken. ''Als team hadden we in de achtervolging veel gegeven, maar uiteindelijk kwamen twee andere ploegen helpen en kwam het toch goed."