Wilco Kelderman heeft een goed gevoel overgehouden aan de eerste week van de Giro d'Italia. De Blanco-renner rijdt zijn eerste grote ronde, maar heeft naar eigen zeggen geen moeite om aan te pikken bij het hogere niveau.

"De eerste week is me meegevallen. Het is wel elke dag lastig en afzien. Ook het weer zit niet echt mee. Maar de vorm is wel heel erg goed en ik sta er ook goed voor", zegt de 22-jarige rijder tegenover wielerflits.nl.

Kelderman staat na negen ritten op de twaalfde plaats in het algemeen klassement en gaat zelfs aan de leiding in strijd om de witte jongerentrui.

Volgens de geboren Amersfoorter had er zelfs meer in gezeten, als hij niet was gevallen in de derde etappe en in de individuele tijdrit. "Maar ik ben zeer tevreden."

Dinsdag krijgt het peloton de eerste etappe met aankomst bergop voor de kiezen. Kelderman weet nog niet wat hij precies van zichzelf moet verwachten, maar hoopt opnieuw aan te kunnen haken bij de toppers.

"Wat ik ervan verwacht? Dat is lastig te zeggen. Ik hoop lang bij Robert (Gesink, red.) te kunnen blijven, dat zou mooi zijn. Om daar een klassering bij te plakken is lastig, maar ik hoop heel lang mee te kunnen."

Ondanks het verdedigen van de derde plaats van Gesink in het algemeen klassement het belangrijkste is voor Blanco, hoopt Kelderman zijn witte trui te kunnen behouden.

"Ik weet nog niet echt hoe mijn concurrenten zich staande houden in het hooggebergte, maar ik hoop zelf kort te kunnen eindigen."