Bradley Wiggins leek in de negende rit in de Ronde van Italië wederom op weg naar tijdverlies door zijn matige daalcapaciteiten, maar kwam uiteindelijk toch in de groep der favorieten over de streep. Volgens de teambaas van Sky Dave Brailsford was er weinig aan de hand.

De Tourwinnaar van vorig jaar werd twee dagen geleden op bijna anderhalve minuut gereden omdat hij in de regen weinig risico durfde te nemen bij het afdalen. Op zondag verloor Wiggins in de natte afzink van de Vallombrosa wederom de aansluiting met de voorste groep, maar nu kostte hem dat uiteindelijk geen tijd.

"Bradley deed wat voorzichtig in de afdaling, maar hij was duidelijk vol vertrouwen dat het team hem terug zou brengen. Er was geen probleem", zei Brailsford na afloop van de negende rit tegen Cyclingnews over zijn kopman, die zelf niet sprak met de media. "Hij zou altijd terugkomen en ik was er ook altijd zeker van dat hij terug zou komen."

De teambaas van de Engelse ploeg wilde juist de nadruk leggen op de positieve aspecten van de dag voor zijn ploeg. Zo verloor titelverdediger Ryder Hesjedal een dikke minuut en zag Brailsford dat de drager van de roze trui Vincenzo Nibali in de finale geïsoleerd zat op het lastige parcours.

"Dat was interessant. Ik denk dat zij (Nibali's ploeg Astana, red.) er achter zullen komen dat het verdedigen van de trui niet makkelijk is. Het is hard werken, dat weten wij maar al te goed. Dit biedt in ieder geval mogelijkheden om aan te vallen en dat zullen we dan ook gaan doen", kondigde Brailsford aan.