Robert Gesink toonde zich zaterdag na afloop van de tijdrit zeer tevreden over zijn prestaties in de eerste week van de Giro d'Italia.

"Voorlopig gaat alles perfect", schreef de renner van Team Blanco op Twitter.

Gesink reed in de race tegen de klok over 55 kilometer de elfde tijd en klom daarmee naar de derde plaats in het algemeen klassement op 1.15 van leider Vincenzo Nibali.

De Varssevelder benadrukt dat hij zijn prestatie niet alleen heeft bereikt. "Ik moet de hele Blanco-familie bedanken voor het creëren van de perfecte omstandigheden waarin we kunnen presteren", tweette Gesink.

Tijdens de tijdrit had Gesink al snel het gevoel dat er iets te halen viel. "Vanaf de eerste meters voelde ik me goed en wist ik dat een goede tijd mogelijk was. Die is er gekomen. Ik heb het ritme van de eerste meters weten vast te houden. Dat geeft vertrouwen", zei hij.

Concrete verwachtingen sprak Gesink echter niet uit. ''Het is een grote ronde en er kan veel gebeuren. Ik bekijk van dag tot dag wat mogelijk is. Voorlopig liggen we op schema.''

Boven

Ploegleider Jan Boven was net als Gesink erg blij met de prestaties van het team. Naast de derde plaats van de kopman eindigde Stef Clement als vijfde in de tijdrit en veroverde Wilco Kelderman de witte jongerentrui.

''We hadden een zeer goede dag. Dit is een geweldig afsluiting van de eerste week. Maar we hebben nog twee weken te gaan, laten we dat niet vergeten", zei Boven.

Clement

Dat Clement nog zo goed was, had hij zelf ook niet verwacht. ''Dat ik dit op mijn dertigste nog presteer verrast mezelf nog het meest. Ik denk dat ik daarmee mijn gevoelens het best vertolk. Ik geniet even van dit moment.''

De routinier zei echter vooral trots te zijn op de formatie van Blanco. ''Dat meer jongens hier vooraan rijden doet me heel goed. Al het harde werk is niet voor niets geweest. We doen helemaal mee in deze koers en dat is geweldig.''

Kelderman

Kelderman was eveneens uitermate tevreden met zijn optreden. ''De witte trui is binnen!. Geweldig om de Maglia Bianca in mijn eerste grote ronde te mogen dragen. Daar ben ik superblij mee."

"Nu kijken of ik deze trui kan verdedigen. Mijn eerste taak hier is natuurlijk anderen te helpen. Helaas verloor ik in de rit nog wat extra tijd door een val in de afdaling, mijn achterwiel blokkeerde constant. Maar verder heb ik niets te klagen.''