Tom Boonen reed vrijdag in de Ronde van Picardië zijn eerste wedstrijdkilometers sinds zijn val in de Ronde van Vlaanderen, anderhalve maand geleden.

De Belg eindigde in de buik van het peloton als 65e. Zijn klasseringen in de Franse ronde doen er evenwel niet toe. "Het voornaamste is dat ik kilometers competitie kan opdoen", zei Boonen na de eerste etappe, die werd gewonnen door Argos-renner Marcel Kittel.

"Vergeet niet dat ik vier weken na mijn valpartij in de Ronde niets heb kunnen doen en dat ik pas daarna zachtjes weer begonnen ben."

De ex-wereldkampioen richt zich daarom nu al op volgend jaar, zo meldde hij aan Sporza. "Ik focus me op volgend seizoen. Dit jaar probeer ik er het beste van te maken. Als ik tegen het einde van het seizoen mijn beste vorm nog te pakken heb, kan ik misschien nog een prijs rijden."

Daarmee lijkt Boonen aan te geven dat hij niet denkt aan de Tour de France van dit jaar, maar het is volgens de renner nog onduidelijk of hij in Frankrijk zal starten. "Over enkele weken zullen we het nieuws bekendmaken."