Johnny Hoogerland liet zich donderdag nadrukkelijk van voren zien in zijn eerste koers sinds zijn zware val in februari. De renner van Vacansoleil-DCM was in de tweede rit van de Ronde van Romandië betrokken bij de ontsnapping van de dag.

"Stiekem hoop je wel op een klein wonder, maar dat zat er niet in'', aldus de Zeeuwse renner over de vlucht die 25 kilometer voor de finish ten einde kwam.

"Er is nog steeds werk aan de winkel, maar wat ik vandaag kon laten zien, is wel een goed teken. Toen we werden ingelopen, heb ik het verder laten lopen om te herstellen voor morgen. Al ga ik dan niet te gek doen.''

Het was een behoorlijk zware rit met een aantal beklimmingen. Hoogerland was blij dat zijn aanval succes had. "We hebben het heel vaak geprobeerd en uiteindelijk had ik het geluk dat we weg waren. Ik had het nodig om echt even diep te gaan."

"Dit is de manier om weer op mijn oude niveau te komen. In het peloton rijden, is ook goed. Maar dit is beter. Ik heb vier uur gefietst met een gemiddeld wattage van 260. Daar kun je niet tegenop trainen. Hier word ik beter van.''