Fabian Cancellara verwacht niet dat zijn twee valpartijen in de week voorafgaand aan Parijs-Roubaix hem parten zullen spelen tijden de ‘Hel van het Noorden’.

“Ik heb donderdag na mijn val en ook vrijdag gewoon kunnen fietsen. Het heeft mijn moreel niet aangetast. Ik ben er zondag klaar voor”, zegt de Zwitser tegenover Sporza.

Cancellara geeft toe dat hij heel even bang is geweest voor een herhaling van het afgelopen seizoen.

Toen moest hij een deel van het voorjaar missen vanwege een val in de Ronde van Vlaanderen. “Vallen hoort er bij, al had ik wel geluk. Hopelijk heb ik het nu wel gehad, met die valpartijen.”

De renner van Radioshack geldt als de grote favoriet voor de zege in Parijs-Roubaix en weet naar eigen zeggen precies hoe hij zijn derde zege in de klassieker in de wacht moet slepen.

Geen sprint

“In mijn wiel zitten is niet de oplossing. Ik laat het niet tot een sprint komen”, zegt Cancellara die bovendien veel vertrouwen heeft in zijn teamgenoten. “Vroeger zat ik in de finale vaak alleen, maar nu heb ik ook een heel sterke ploeg. Iedereen weet wat hem te doen staat.”

Cancellara neemt na zondag even wat gas terug, maar wil nog een keer voluit gaan. “Parijs-Roubaix is de laatste koers van mijn doelen in het voorjaar. De Ronde van Vlaanderen (die hij won, red.) was wel het hoofddoel, maar ik heb nog altijd veel honger.”