Lars Boom liep in de Ronde van Vlaanderen op het nippertje een klassering bij de beste tien mis. De Blanco-renner werd in de slotmeters voor de wielen gereden door Luca Paolini. "Ik had misschien wel vierde of vijfde kunnen zijn."

Door Nando Boers

Achter winnaar Fabian Cancellara en diens achtervolgers Peter Sagan en Jurgen Roelandts spurtte de groep-Boom om de vierde plaats. "Helaas was de sprint klote", aldus de Blanco-renner.

"Ik moest voor Luca Paolini vol in de remmen, anders had ik in de top tien geëindigd. Maar ik ben blij met dit niveau, het was veel beter dan vorige week. Ik had misschien wel vierde of vijfde kunnen zijn."

Boom, die Sebastian Langeveld op plek tien net voor moest laten als beste Nederlander, was opgelucht dat het in de Vlaamse Hoogmis beter ging dan in de voorgaande semi-klassiekers in Vlaanderen.

"Vorige week was het slecht. Dat verwacht je niet. De benen waren vorige week klote, maar nu zijn ze beter en de inzet ook."

"Ik ga met goed gevoel richting volgende week", blikt Boom vooruit op Parijs-Roubaix. "Die wedstrijd is misschien wel belangrijker dan deze."