Filippo Pozzato is optimistisch over zijn kansen in de Ronde van Vlaanderen. De renner van Lampre Merida speelde twee weken geleden slechts een bijrol in Milaan-San Remo.

"Toch is de conditie goed", vertelt de Italiaan aan La Stampa. "Ik sta waar ik wil staan. In Milaan-San Remo kwam ik energie tekort in de slotfase. Dat kan gebeuren, het was erg koud."

Vorig jaar eindigde Pozzato achter Tom Boonen als tweede in de Ronde van Vlaanderen. "Ik baal er nog steeds van dat ik de sprint niet eerder op gang trok. Boonen heeft het vaak lastig in lange sprints."

Net als veel andere renners denkt Pozzato dat Peter Sagan hoge ogen gaat gooien. “In Milaan-San Remo was hij de sterkste, zelfs al moest hij de zege laten aan Gerald Ciolek."

"Hij is van buitengewone klasse, maar zoveel winnen kan ook tegen je gaan werken. Hij koerst wel heel veel, hij moet zijn krachten goed verdelen.”

Pozzato denkt dat het wielrennen gebaat is bij kleurrijke figuren als Sagan. “Zijn rivaliteit met Fabian Cancellara is een zegen voor sport. Telkens als Peter iets wint, verzint hij iets nieuws. De ene keer imiteert hij de Hulk, de andere keer doet hij Forest Gump na. Hij fietst alsof hij meedoet aan een rodeo.”