Zaterdag 1 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Pat McQuaid

'Ieren beslissen snel over McQuaid'

Het bestuur van de Ierse wielerbond (Cycling Ireland) beslist op 12 april of Pat McQuaid wordt voorgedragen voor een nieuwe termijn als voorzitter van de UCI. 
Door NUsport

Dat bericht de wielersite Velo Nation. De huidige ambtsperiode van de 63-jarige Ier loopt dit jaar af.

De UCI en McQuaid kregen in de nasleep van de val van Lance Armstrong veel kritiek. De internationale wielerunie zou te weinig hebben gedaan om de Amerikaan te ontmaskeren. Overigens trad McQuaid aan in 2005, zes jaar nadat Armstrong voor het eerst de Tour de France won met behulp van doping.

Een deel van het bestuur van de Ierse wielerbond zou hem niet willen voordragen voor een nieuwe termijn. Een andere groep pleit ervoor om alle leden hierover te laten stemmen en een derde groep vindt dat McQuaid hoe dan ook moet aanblijven.

Minder capabel

Eind vorig jaar zei de Ier dat hij geen enkele reden ziet om niet door te gaan als UCI-voorzitter. "Sinds mijn aantreden heb ik er alles aan gedaan om doping te bestrijden. 365 dagen per jaar ben ik daarmee bezig."

"Als ik vertrek, dan komt er wellicht iemand die minder gepassioneerd en minder capabel is dan ik. Ik denk dat ik de beste man ben voor deze baan."

Mocht Cycling Ireland besluiten om McQuaid niet te nomineren voor een nieuwe termijn, dan kan de Ier als inwoner van Zwitserland altijd nog aankloppen bij de Zwitserse wielerbond.


Lees meer over:

UCI

Aanbevolen artikelen