Teambaas Dave Brailsford moet toegeven dat het aannemen van arts Geert Leinders niet slim was van Team Sky.

"De Belg, die begin oktober werd ontslagen door de Britten, is de afgelopen tijd in opspraak geraakt door zijn vermeende betrokkenheid bij de dopingpraktijken van de Raboploeg.

"Natuurlijk was het een fout, absoluut. Maar een dokter aannemen voor veertig dagen, betekent dat dan meteen dat we een dopingteam zijn?", pareert Brailsford tegen Cyclingnews de kritiek op zijn team.

Hij baalt wel van de aanstelling van Leinders. "Als je een bedrieger bent, blijf je er één, je kunt het niet half doen. Je kunt niet zeggen: Ik bedrieg de boel hier, maar daar niet. Ik bedrieg op een maandag, maar niet op een dinsdag."

Hayman

Voormalig Raborenner Mathew Hayman weigerde vorige week vragen te beantwoorden over zijn verleden bij de Nederlandse ploeg. Brailsford was daar niet helemaal gelukkig mee.

"Het was een legitieme vraag, maar hij had alle verhalen van Michael Rasmussen nog niet gelezen. Ik denk dat Mathew zich net als iedereen realiseert dat 'geen commentaar' in deze tijden wel erg moeilijk is."

Team Sky laat alle medewerkers van de ploeg een verklaring ondertekenen dat ze nooit iets met doping te maken hebben gehad. "Dan weten ze ook dat we terug kunnen komen als er enig bewijs is en zeggen: Wacht eens even, dit gaan we uitzoeken."