MINSK - Kirsten Wild is zaterdag bij de wereldkampioenschappen baanwielrennen in Minsk als vijfde geëindigd op de puntenkoers.

De wedstrijd werd gewonnen door de Tsjechische Jarmila Machacova die de Mexicaanse Sofia Arreola net achter zich hield; dertig tegen 29 punten. De Italiaanse Giorgia Bronzini werd met 22 punten derde.

Machacova won twee jaar geleden al een keer zilver op de puntenkoers.

Wild, vrijdag ook al vijfde op het onderdeel scratch, kwam tot een totaal van zeventien punten. De dertigjarige Twentse won direct de eerste tussensprint, maar kon in het vervolg niet voldoende punten bijeen sprokkelen voor een podiumplek.

De Britse Rebecca James won de wereldtitel op de sprint. Ze bleef Kristina Vogel uit Duitsland voor. Wai Sze Lee uit Hong Kong troefde Shuang Guo uit China af in de strijd om het brons.

Tim Veldt

Ook Tim Veldt werd zaterdag vijfde in de Wit-Russische hoofdstad. Op het omnium werd de Nederlander bij het afsluitende onderdeel, de tijdrit, vierde. Zijn directe concurrent voor de vierde stek, Lucas Liss uit Duitsland eindigde echter net voor hem.

De zege op de tijdrit ging met een tijd van 1.02,271 minuten naar Aaron Gate uit Nieuw-Zeeland, die daarmee ook de titel op het omnium greep. Hij moest tegen titelverdediger Glenn O'Shea, maar bij de Australiër zat zijn achterwiel los.

Na een lang oponthoud kwam O'Shea tot de vijfde tijd en zakte hij naar de derde plaats in het klassement. Zilver was er voor Lasse Hansen uit Denemarken.