'Katoesja vraagt tijdelijke Pro Continental Tour-licentie aan'

HOOFDDORP - Katoesja heeft de UCI om een tijdelijke licentie voor het tweede niveau, de Pro Continental Tour, gevraagd zodat het team later deze maand kan deelnemen aan de Tour de San Luis in Argentinië. 

Dat bericht Cyclingnews. Momenteel heeft de Russische formatie überhaupt geen licentie; het internationaal sporttribunaal CAS beslist eind deze maand of de internationale wielerunie Katoesja terecht heeft geweerd uit de World Tour, het hoogste niveau in het wielrennen.

De Russische equipe wil begin komende week afreizen naar Argentinië. Om in aanmerking te komen voor een al dan niet tijdelijke Pro Continental Tour-licentie zou Katoesja enkele antidopingmaatregelen hebben genomen.

Hoewel de UCI nog niet publiekelijk heeft gemaakt waarom de formatie van Joaquim Rodriguez geen World Tour-licentie kreeg, is de kans groot dat ethische redenen hieraan ten grondslag liggen.

Katoesja heeft namelijk zowel in sportief als financieel opzicht de zaakjes goed voor elkaar.

CAS

Overigens weigerde het CAS de formatie een voorlopige licentie te verstrekken. De laatste hoop van de wielerploeg is nu gevestigd op een nieuwe hoorzitting van het CAS, die moet beslissen over het geheel terugdraaien van de beslissing van de UCI.

Daarover is 'zo snel mogelijk' duidelijkheid.

Lees meer over:
Tip de redactie