DIEGEM - De Belgische veldrijder Niels Albert heeft voor het vierde jaar op rij de wedstrijd uit de Superprestige in Diegem gewonnen.

De wereldkampioen reed halverwege de wedstrijd weg bij zijn concurrenten en kwam solo over de finish.

Landgenoot Kevin Pauwels eindigde als tweede, de Tsjech Zdenek Stybar werd derde. De Belgische routinier Sven Nys behield, ondanks een zevende plaats, de leiding in het algemeen klassement.

Hij heeft nog vijf punten voorsprong op Albert en acht op Pauwels.

Albert was gedwongen tot een inhaalrace nadat hij, net als Nys, stond te slapen bij de chaotisch verlopen start. ''Ineens klapte er iemand in zijn handen en klonk er een fluitsignaal en vertrok iedereen. Heel verwarrend. Nys en ik waren verrast'', beaamde de wereldkampioen.

''Het was dan ook even spannend, maar ik kon weer aansluiten. Ik heb op mijn moment gewacht om te demarreren en Klaas Vantornout was het ideale mikpunt.''

Lars van der Haar ging in de laatste ronde op jacht naar de tweede plaats achter de ongenaakbare Albert, maar moest zijn inspanningen bekopen en finishte uiteindelijk als negende.

Er staan nog twee wedstrijden op het programma in de Superprestige-reeks, in Hoogstraten (10 februari) en Middelkerke (16 februari).