APELDOORN - Peter Pieters blijft tot en met december 2016 baanbondscoach van de Belgische wielerbond. Dat is de Noord-Hollander met de KBWB overeengekomen.

Pieters heeft de Belgische baanrenners sinds 2010 onder zijn hoede. De vijftigjarige coach was na zijn actieve loopbaan als wegwielrenner en pistier al bondscoach van de baanrenners in Nederland en Polen.

Hij is blij tot en met de Olympische Spelen van Rio 2016 in zijn huidige functie actief te blijven.

''We hebben met een relatief jonge ploeg drie medailles gehaald op het wereldkampioenschap en er zit zeker nog rek in deze groep. Op de Olympische Spelen kwam het er niet optimaal uit, maar de huidige stand van zaken stemt al met al tot tevredenheid'', aldus Pieters.

Niet jaloers

Pieters heeft, in tegenstelling tot de Nederlanders, niet met bezuinigingen te maken. ''Door de bezuinigingen zijn er veel onzekerheden in Nederland. Maar de budgetten zijn in Nederland de afgelopen jaren ook hard gestegen."

"Er zijn veel coaches en trainers bij gekomen in vergelijking met mijn periode. Dat heeft niet tot het gewenste resultaat geleid. Toen ik eind 2008 moest vertrekken bij de KNWU was ik daar niet blij mee, maar nu ben ik niet jaloers op mijn Nederlandse collega's.''