SPRUNDEL - Vacansoleil-DCM heeft de Sloveen Grega Bole na extra onderzoek definitief toegevoegd aan de selectie voor komend seizoen.

De Nederlandse equipe twijfelde over het aantrekken van de 27-jarige Sloveen, omdat zijn naam zijdelings was opgedoken in het beruchte USADA-rapport over Lance Armstrong.

''Bole heeft in het bijzijn van onze arts, onze advocaat, zijn manager en mij zijn onschuld onderbouwd door antwoord te geven op een aantal vragen'', zei manager Daan Luijkx maandag op de website van Vacansoleil.

''Hij heeft daarbij ontkend zich met doping te hebben ingelaten.''

Vacansoleil legde de renner van Lampre al in september vast, maar werd verrast toen daarna zijn naam opdook in het USADA-rapport.

Ferrari

De Sloveen werd opgevoerd in een afgeluisterd gesprek tussen de beruchte Italiaanse 'dopingarts' Michele Ferrari en wielrenner Leonardo Bertagnolli.

Na een ontlastende verklaring van Bertagnolli in een brief aan Luijckx zette Vacansoleil het sein alsnog op groen. ''We zijn overeengekomen dat ontslag op staande voet volgt als blijkt dat Bole óf Bertagnolli gelogen heeft'', laat de teammanager weten.