HOOFDDORP - Lance Armstrong, die onlangs al opstapte als voorzitter van Livestrong, heeft zich nu ook teruggetrokken uit de raad van bestuur van de organisatie.

Dit meldt het Amerikaanse persbureau Bloomberg.

Op 17 oktober maakte Armstrong al bekend een einde te maken aan zijn voorzitterschap van de liefdadigheidsorganisatie, nadat hij in opspraak was geraakt door het gepubliceerde rapport van het Amerikaanse antidopingbureau USADA.

Zijn laatste dag als bestuurslid van Livestrong was op 4 november, zo meldt woordvoerster Katherine McLane. "Lance besloot ontslag te nemen om de stichting te sparen voor eventuele negatieve effecten als gevolg van de controverse rond zijn wielercarrière."

Reserves

Livestrong hoopt dat donoren ondanks de beschuldigingen jegens Armstrong het goede werk van de stichting voor kankerpatiënten blijven steunen, zo liet financieel directeur Greg Lee weten. Volgens hem heeft de stichting voldoende reserves om een crisis te overleven.

Drie weken geleden maakte de internationale wielerunie UCI bekend dat Armstrong naar aanleiding van het rapport van USADA zijn zeven Tourzeges moet inleveren. Daarnaast werd de Amerikaan voor het leven geschorst.