HOOFDDORP - Geraint Thomas zal de komende tijd niet of nauwelijks in actie komen op de baan. De 26-jarige renner van Team Sky wil 'uitslagen rijden' op de weg en ziet in Bradley Wiggins, eveneens een succesvol coureur op de baan, een voorbeeld. 

"Misschien was ik tijdens de Spelen in Londen wel voor het laatst actief op de baan. Ik zeg nooit 'nooit', want je weet niet wat er gebeurt. In het ideale geval speelt mijn carrière zich nu af op de weg", meldt de Welshman op de website walesonline.

Thomas, die in Londen zijn titel op de teamachtervolging prolongeerde, ziet niet in waarom hij niet in de voetsporen van Wiggins kan treden.

"Natuurlijk is het moeilijk te zeggen hoe ik me zal ontwikkelen, maar op mijn 26e ben ik iets verder dan Bradley was. Toen Wiggins 26 was, had niemand verwacht dat hij de Tour zou winnen. Het is dus mogelijk, maar laten we niet vergeten dat hij een fenomenale coureur is."

In 2013 zal Thomas zich nog focussen op de klassiekers. "Daarna wil ik de Tour weer rijden, waarin ik de ploeg zal helpen. Hopelijk zet mijn progressie op de weg zich door. Ik wil graag deel uitmaken van een team met kanshebbers op de eindzege."

Dit jaar sloeg Thomas de Tour over om zich optimaal voor te bereiden op 'Londen'.