Westra: 'Ik kwam niet vooruit'

VALKENBURG - Lieuwe Westra stelde woensdag hevig teleur bij de tijdrit op de WK wielrennen. De Nederlands kampioen werd 38ste op ruim tweeënhalve minuut van winnaar Tony Martin.

“Bij de start was het gelijk al nat in de bochten en kreeg ik water op mijn benen. Vanaf dat moment ging het niet goed”, zei de Fries, die vooraf hoopte op een podiumplaats.

“Regen op mijn benen doet rare dingen met me. Ja, waarom eigenlijk? In Denemarken (waar hij de tijdrit won, red.) ging het wel goed in de regen. Eigenlijk slaat het dus ook nergens op.”

Westra kwam geen moment in zijn ritme op het bochtige parcours in Limburg. “Ik geef de regen niet de schuld. Ik kwam gewoon niet vooruit. Ik was bang om te vallen en verkrampt." 

"Ik kan er heel lang over praten, maar het is simpel. Ik was niet goed genoeg, de uitslag liegt niet. Deze dagen heb je er helaas ook bij. Het is balen.”

Cornelisse

Michel Cornelisse, zijn ploegleider bij Vacansoleil-DCM en de man die hem coachte vanuit de volgwagen, zag al snel dat het mis ging bij zijn pupil.

“Hij was gigantisch slecht weg en is nooit in zijn ritme geweest. Regen heeft veel invloed op hem. Dan duurt het weer drie bochten voor hij vertrouwen krijgt. Hij ging te gespannen door de bochten.”

Tip de redactie