Sagan: 'Ben niet één van de favorieten'

HOOFDDORP - Peter Sagan ziet zichzelf aankomende zondag niet als favoriet bij het WK wielrennen op de weg in Valkenburg. De Slowaakse sprinter schuift anderen als favoriet naar voren.

Sagan won dit jaar drie ritten in de Tour de France en veroverde de groene trui. Naar eigen zeggen is de 22-jarige renner echt niet in dezelfde vorm als toen.

“In de Tour de France was ik conditioneel veel beter dan nu”, zegt Sagan op de website van Cycling Weekly. “Ik ben niet één van de favorieten.”

De Slowaak ziet Philippe Gilbert, Alejandro Valverde, Joaquim Rodriguez en Alberto Contador als kanshebbers. “Zij waren sterk in de Vuelta.”

Na de Tour reed Sagan alleen eendagskoersen en was hij actief op de Olympische Spelen. “Ik ben wat zwaarder geworden”, grinnikt hij. “Dat is niet erg, want het is een lang seizoen geweest. Na de Tour heb ik het rustig aan gedaan. Ik had behoefte aan rust en ontspanning.”

De renner van Liquigas is niet van plan om zondag aan te vallen. “Ik hoop dat Peter Velits en ik goed rijden, en dat we tijdens de race kunnen beslissen wie het meeste kans heeft op de overwinning. Maar we zijn geen team dat aanvalt. Het is beter om verdedigend te rijden.”

Tip de redactie