HOOFDDORP – De gebroeders Frank en Andy Schleck en Fabian Cancellara hebben bij de UCI geklaagd over het uitblijven van de betaling van een deel van hun salaris.

De Luxemburgse renners zouden beiden nog 500.000 euro moeten krijgen van hun ploeg RadioShack-Nissan-Trek. Ook ploeggenoot Jakob Fuglsang zou nog rond de 150.000 euro van de wielerformatie tegoed hebben.

Woordvoerder Carlo Rock van de Luxemburgse ploeg bevestigt dat enkele renners geld ingehouden is, maar verklaart tegenover de Süddeutsche Zeitung dat dat hun eigen schuld is. “Volgens mij begrijpen de Schlecks de ingewikkelde regels van de UCI niet.”

Hiermee doelt Rock op het feit dat de broers hebben gevraagd een deel van het salaris te laten storten op rekeningen waarvan de achtergrond niet duidelijk is. Dit is in strijd met de regels van de UCI, dat strijdt voor een schonere wielersport.

Witwassen

RadioShack weigert dan ook het geld over te maken op de bewuste rekeningen. “We willen er absoluut zeker van zijn dat dit geld niet witgewassen kan worden”, aldus de woordvoerder.

Fuglsang is reeds naar de rechter gestapt. Volgens Rock is dit een betere optie dan naar de wielerunie gaan: “Het verbaast me dat Frank en Andy hiermee naar de UCI stappen. In Luxemburg zijn ook gewoon rechtbanken. Ze kunnen beter daarheen gaan als ze het niet eens zijn.”