LE CAP D'AGDE - André Greipel toonde zich zaterdag in de dertiende rit van de Ronde van Frankrijk voor de derde keer de sterkste in een massasprint.

De coureur van Lotto-Belisol versloeg in de straten van Le Cap d'Agde zijn Slowaakse rivaal Peter Sagan en voltooide daarmee zijn hattrick.

'Gorilla' kwam daarmee qua aantal etappezeges op gelijke hoogte met Sagan. Toch hoeft niemand grootspraak van hem te verwachten. ''Mijn volgende doel? Parijs halen!''

In de Franse hoofdstad wordt volgende week zondag de Tour afgesloten met naar verwachting een 'koninklijke spurt' tussen Greipel, Sagan en enkele outsiders.

Van den Broeck

Maar daar denkt de Duitser voorlopig nog niet aan. Hij genoot eerst van zijn derde zege. Greipel moest op de Mont Saint-Clair, op 25 kilometer van de finish, lossen uit de hoofdmacht.

''Mijn ploeggenoot Lars Bak bracht me terug in de groep-Wiggins en in de slotfase hebben mijn ploeggenoten de laatste vluchters gegrepen'', keek hij terug. ''Zelfs een klassementsrenner als Jurgen van den Broeck verzette veel werk. Ik moet mijn hele ploeg bedanken.''