HOOFDDORP - Lars Boom versloeg zaterdag Mark Cavendish in de sprint van de derde etappe in de Ster ZLM Toer. Dat stemde de Nederlandse renner van de Raboploeg uiteraard tevreden, maar toch viel er één minmpuntje te noteren.

"Het is wel jammer dat Cavendish eraan bleef hangen, anders pak ik vandaag een dubbel. Nu sta ik tweede in het klassement", zegt Boom op de site van zijn ploeg.

De 26-jarige renner had voor de start van de koninginnenrit over 189 kilometer tussen Verviers en La Gileppe al het gevoel dat er iets te halen viel.

"Ik wist, dat de vorm goed was, maar je zoekt ook naar bevestiging met een overwinning. Wanneer die dan komt op het moment waar je op inzet, is dat extra bevredigend", zegt hij.

Dat Boom uitgerekend het Britse sprintkanon Cavendish wist te verslaan, gaf de overwinning een extra mooi tintje.

"Ik wist, dat ik een kans maakte, want Cav had natuurlijk al behoorlijk afgezien. Uiteindelijk was het een kwestie van op tijd aangaan. Toch wel een apart gevoel om hem te kloppen."

Uiteindelijk kwam Boom acht seconden tekort om Cavendish ook in het klassement van de eerste plaats te stoten. Desondanks heeft hij de eindzege nog niet helemaal uit zijn hoofd gezet. "Zondag gaan we door mijn trainingsgebied. Er wordt wind voorspeld, dus misschien.."

Boom weet echter ook dat zijn kansen niet erg groot zijn. "We moeten eerlijk zijn. Een rechtstreeks duel om de bonificaties met Cavendish in een vlakke etappe ga je natuurlijk niet winnen. We gaan het nog proberen, maar een ritzege op zak is al geweldig natuurlijk."