LIVERMORE - Peter Sagan heeft dinsdagnacht zijn hattrick in de Ronde van Californië volbracht. De Slowaakse renner toonde zich in de derde etappe de sterkste in een massasprint en boekte zodoende zijn derde ritzege in even zo veel dagen. ben niet goed in tijdrijden'', sprak Sagan.

De coureur van Liquigas was na 186 kilometer, van San José naar Livermore, oppermachtig in de massasprint en bleef de Australiër Heinrich Haussler - die voor de derde keer op rij als tweede eindigde - ruim voor.

De Belg Tom Boonen kwam als derde over de finishlijn. Beste Nederlander was Koen de Kort, die als achtste werd geklasseerd.

''Ik weet niet wat ik moet zeggen'', stamelde Sagan na afloop. ''Ik moet mijn teamgenoten bedanken voor het al werk dat ze voor mij hebben gedaan.''

Beklimmingen

Sagan verstevigde uiteraard zijn leidende positie. Hij heeft nu twaalf tellen voorsprong op Haussler. Woensdag staat een etappe over 209,6 kilometer op het programma, met enkele beklimmingen. Een dag later wordt een individuele tijdrit verreden.

''Ik zal mijn best doen om de gele trui zo lang mogelijk te verdedigen, maar er staan nog zware cols op het programma én ik ben niet goed in tijdrijden'', sprak Sagan.