MAASTRICHT - Bauke Mollema, een van de speerpunten van Rabobank in de Amstel Gold Race aanstaande zondag, heeft goede hoop op een mooie klassering. De Groninger debuteert in de enige wielerklassieker die Nederland rijk is. Hij denkt dat een podiumplaats tot de mogelijkheden behoort.

Door Nando Boers

Mollema eindigde afgelopen weekeinde als derde in het eindklassement van de Ronde van Baskenland en deed dat door een spectaculaire tijdrit af te werken in de regen, hij finishte als tweede. Vooral in de afdalingen deed hij van zich spreken.

"Ik zou het niet erg vinden als het zondag regent", zegt Mollema aan de vooravond van zijn eerste klassieker van het jaar. "Het maakt de koers wel zwaarder en al zijn de afdalingen hier maar een paar bochten lang, het zou verschil kunnen maken."

Mollema verkende op woensdagmiddag met de ploeg het parcours en bij terugkeer in het hotel liet hij weten het wel een parcours voor hem te vinden. "Ik ben goed in vorm", zegt hij. "En die klimmetjes hier, die liggen mij wel."

Mollema noemde Joaquim Rodriguez (Katoesja), Simon Gerrans (GreenEdge) en Alejandro Valverde (Movistar) als favorieten voor de zege.