GENT - Na de eerste belangrijke wedstrijd in Vlaanderen was er sprake van een ‘dubbel gevoel’ bij Raboploegleider Nico Verhoeven. 

“We hebben geen resultaat”, zei Verhoeven na de Omloop Het Nieuwsblad die in Gent werd gewonnen door Sep Vanmarcke van Garmin, voor Tom Boonen (Omega-Pharma Quickstep) en Juan Antonio Flecha (Sky).

Voor Rabobank was er geen reden tot juichen. Matti Breschel werd gelost in de kopgroep en Lars Boom kwam in een beklimming ten val na een aanraking met Boonen.

Verhoeven had evenwel ook een ‘goed gevoel’ bij de koers omdat de twee kopmannen meezaten toen het moest. “Dat is hoopvol”, zei hij. “Maar je moet natuurlijk niet gelost worden.”

Val Boom

Verhoeven: “Uit de beelden die ik vanuit de auto heb gezien, maak ik nu op dat het niet had hoeven gebeuren. Volgens mij reed Lars schuin achter Boonen en volgens mij moet degene die erachter zit opletten."

"Het zal meer aan Lars hebben gelegen dan aan Boonen, denk ik. Zijn fout? Als je erachter rijdt moet jij het meest opletten. Natuurlijk kan iemand een zwieper geven, maar ik had die indruk niet. Toen we Lars in de koers spraken kreeg ik niet de indruk dat hij boos was.”

'Beetje dom'

Boom zocht in een reactie de schuld eveneens bij zichzelf. ''Een beetje dom. Ik wilde het initiatief nemen en Boonen rechts voorbijgaan. Dat was de verkeerde kant. Er was geen ruimte, waardoor ik ten val kwam.''

Boom hield er een aantal schaafwonden op zijn schouder aan over, maar toch ook een goed gevoel. ''Het was het punt waarop ze uiteindelijk wegreden. Ik zat daar dus goed. Dat geeft vertrouwen voor de klassiekers die straks komen.''

'Niets gezien'

Boonen sprak op Belgische televisie even over de ontmoeting met Lars Boom: “Ik heb niets gezien", zei Boonen, “en dan voelde ik ineens iemand tegen mijn gat slippen.”

Verhoeven: “Dat Matti leegloopt, dat zou iemand met zijn ervaring niet mogen gebeuren. Dan luidt conclusie: hij is nog niet goed genoeg om met de beste naar de finish te rijden.”