KORTRIJK - Tom Boonen gaat zaterdag van start als een van de grote favorieten in de Omloop het Nieuwsblad, de openingswedstrijd van het Noord-Europese wielerseizoen.

Boonen won dit prille seizoen al een paar etappes en het eindklassement van de Ronde van Qatar. “Ik heb een beetje gezonde kriebels", zei hij vrijdagnamiddag in Kortrijk.

Boonen heeft de Omloop - start/finish is in Gent - nog nooit gewonnen. De tweevoudige winnaar van de Ronde van Vlaanderen en drievoudig winnaar van Parijs-Roubaix, noemde het kleine broertje van De Ronde ‘een zwart gat’ in zijn palmares.

“Het is de enige Vlaamse koers die ik nog niet gewonnen heb", zei hij. Boonen betitelde de koers als: ‘vooral van belang in Vlaanderen’. Boonen: “Het is een koers die ik niet laat liggen.”

Vorm

Desondanks bagatelliseerde Boonen het belang tijdens de bijeenkomst met de pers ook ietwat door te zeggen dat de Omloop ‘niet belangrijk genoeg is om echt te pieken’.

Het gaat ook de Belgische renner van Omega Pharma-QuickStep dit jaar weer om de periode Milaan-San Remo tot en met ‘Roubaix’.

Over zijn vorm van de voorbije weken en wat die vorm zou zeggen over de kansen van zaterdag zei Boonen: “Het is gemakkelijker om beter te zijn als je goed bent.”