ALKMAAR/NEWPORT - De Nederlandse baanselectie neemt volgend weekeinde in Londen met een ploeg van maximale omvang deel aan de laatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen. 

Dat gebeurt op de olympische piste waar belangrijke punten te verdienen zijn in de kwalificatie voor de Spelen.

Bij de mannen zijn vooral op de teamsprint en het omnium goede resultaten nodig om zicht te behouden op deelname aan de Spelen.

Op het eerstgenoemde onderdeel komen Teun Mulder, Roy van den Berg en Hugo Haak in actie.

Voor het omnium viel de keus op Wim Stroetinga, bevestigde duurcoach Robert Slippens donderdag. Stroetinga kreeg de voorkeur boven Tim Veldt die samen met Levi Heimans, Arno van der Zwet en Jenning Huizenga op de ploegachtervolging uitkomt. De complete ploeg bestaat uit vijftien baanrenners.

Vrouwen

Bij de vrouwen vormen Ellen van Dijk, Kirsten Wild en Vera Koedooder het trio voor dat onderdeel. Wild neemt ook deel aan het omnium, Van Dijk rijdt de individuele achtervolging. Amy Pieters gaat mee voor het onderdeel scratch.

De duurrenners bereiden zich momenteel voor in Alkmaar en reizen in het weekeinde naar Engeland. De sprinters zijn daar al en trainen tot zondag in Newport. Daarna volgt de eerste kennismaking met de olympische baan.

Sprintcoach René Wolff heeft ook Matthijs Buchli meegenomen. Hij zal de kilometer tijdrit rijden. Mulder komt behalve op de teamsprint ook uit op keirin en sprint. Van den Berg is voor dat laatste onderdeel eveneens ingeschreven. Willy Kanis en Yvonne Hijgenaar starten zowel op de teamsprint, keirin als de sprint.