AMSTERDAM - De uitspraak in de langlopende dopingzaak rondom drievoudig Tour de France-winnaar Alberto Contador is wederom uitgesteld, maar lijkt volgende week maandag dan toch zijn conclusie te bereiken.

Het internationaal sporttribunaal CAS meldt op haar eigen website dat het 'van plan is' haar finale oordeel op maandag 6 februari 2012 te publiceren.

Daarmee is de uitsprak van het hof weer een week uitgesteld, want eerder meldde het CAS dat het in de week van 30 januari haar besluit kenbaar wilde maken. Toen werd de zaak echter opgehouden door geruchten dat de arbitragecommissie niet geheel objectief zou zijn.

Ook nu houdt het de instantie in Lausanne nog een slag om de arm. "De tijd en datum van de publicatie van de beslissing zullen aan het eind van de week worden bevestigd."

Beroep

De saga duurt nu al dik anderhalf jaar. De internationale wielrenunie UCI en het wereldantidopingbureau WADA tekenden reeds in maart van 2011 beroep aan bij het CAS tegen het besluit van de Spaanse wielerunie om Contador niet te straffen voor een positieve test op clenbuterol tijdens de Tour van 2010, die de Spanjaard won.

Contador heeft altijd gezegd onschuldig te zijn aan dopinggebruik. Hij weet de positieve test aan vervuild vlees. Als de Spanjaard wel schuldig wordt bevonden, kan hij zijn Tourzege van 2010 kwijtraken.

De renner van Saxo Bank is intussen gewoon bezig met de voorbereiding op het nieuwe wielerjaar en heeft vorige in Argentinië al twee (berg)ritten gewonnen in de Ronde van San Luis. In het eindklassement werd Contador tweede achter Levi Leipheimer.