KOKSIJDE - Hoogerheide mag in 2015 niet de wereldkampioenschappen veldrijden organiseren. Het Tsjechische Tabor kreeg vrijdag de voorkeur boven de Brabantse plaats.

''Het is balen'', zei Jan Prop, voorzitter van het organisatiecomité. ''We kregen donderdag nog de prijs van beste wereldbekerwedstrijd, maar dat was blijkbaar een doekje voor het bloeden.''

Hoogerheide was in 2009 gastheer van de WK en Tabor in 2010. ''Daarom dachten we dat we weer een kans hadden. Het is jammer'', zei Prop.

Hoogerheide gaat zich beraden op een nieuwe kandidaatstelling. ''In 2016 is Zolder kandidaat, dus dat zal ook lastig worden. Maar we laten ons niet zomaar opzijzetten.'' Hoogerheide organiseert tot 2014 wel de finale van de wereldbeker.

De WK van 2014 is nog niet toegewezen. Waarschijnlijk gaat deze titelstrijd naar Frankrijk. De mondiale titelstrijd van dit jaar vindt komend weekend plaats in het Belgische Koksijde.

WK baan

De UCI maakte ook de gastheren van de WK baanwielrennen voor de jaren 2013 en 2014 bekend. De mondiale titelstrijd vindt volgend jaar in de Wit-Russische hoofdstad Minsk plaats en in 2014 is de Colombiaanse stad Cali plaats van handeling.

Dit jaar wordt het WK op de baan in het Australische Melbourne verreden.